Bezpieczeństwo w mediach społecznościowych to jedna z podstawowych kwestii. Zakładając konto na Facebooku dbamy o to aby informacje o nas samych nie wpadły w niepowołane ręce. Ukrywając swoje dane osobowe często zapominamy o naszych zdjęciach profilowych. Dlaczego ktoś obcy miałby je oglądać? Blokowanie fotografii jest naprawdę bardzo łatwe. Przekonasz się o tym postępując zgodnie z poniższą instrukcją krok po kroku.

  1. Zaloguj się na swoje konto na Facebooku. Na stronie swojego profilu wejdź w zakładkę „Zdjęcia” a następnie wybierz „Albumy”.
  2. Wybierz album ze zdjęciami profilowymi. Wklikaj się w wybraną przez Ciebie fotografię a następnie zaznacz ikonęznajdującą się w prawym, górnym rogu zdjęcia. Możesz zadecydować dla kogo będą widoczne fotografie. Wybrane zdjęcie profilowe mogą oglądać wszyscy Twoi znajomi, tylko wybrana grupa przyjaciół bądź też może być dostępne dla każdego użytkownika Facebooka. Decyzja należy do Ciebie.
  3. Oczywiście możesz wybrać także opcję „Tylko ja”. Wówczas zdjęcie profilowe będzie widoczne tylko dla Ciebie. Korzystając z niestandardowych ustawień, udostępniasz swoje zdjęcie znajomym Twoich znajomych lub wyłącznie dla wybranej grupy osób, wpisując ich imiona oraz nazwiska.

Pytania?

Jeśli wiesz jak to zrobić w inny sposób – daj znać w komentarzu poniżej lub skontaktuj się z nami poprzez zakładkę MAM PYTANIE

Dodaj komentarz

avatar
  Subscribe  
Powiadom o