Instagram pozwala zablokować wybranych użytkowników. Dzięki temu zablokowane osoby nie będą mogły widzieć, lubić i komentować naszych zdjęć, obserwować naszego profilu czy poprostu wspominać o nas w komentarzach. Jeśli jesteś ciekawy gdzie szukać odpowiednich opcji, to koniecznie skorzystaj z naszej krótkiej instrukcji krok po kroku. Telefon w dłoń i zaczynamy!

Zrzuty z ekranu zostały wykonane na podstawie telefonu Huawei P20 Pro. System – Android 10

  1. Na liście wszystkich zainstalowanych aplikacji odszukaj Instagram i zaloguj się do konta;
  2. Kliknij na ikonę lupy, znajdująca się w pasku menu u dołu strony;
  3. W pasku wyszukiwania wpisz nazwę użytkownika, którego chcesz zablokować, a następnie z listy wybierz właściwą osobę;
  4. Po przejściu do profilu wybranej osoby, kliknij na ikonę trzech pionowych kropek, znajdującą się w prawym, górnym rogu ekranu;
  5. Z menu wybierz opcję „Blokuj”;
  6. Potwierdź swoją decyzję, klikając na przycisk „Zablokuj”. Od tej pory osoba ta nie będzie mogła znaleźć Twojego profilu, postów ani relacji na Instagramie. Zablokowana osoba nie zostanie o tym fakcie poinformowana. Gotowe!

Pytania?

Masz problem? Potrzebujesz naszej pomocy/wskazówki? Skorzystaj z jednej dostępnych z opcji: napisz do nas w komentarzach korzystając z pola poniżej, skorzystaj z forum gdzie możesz uzyskać pomoc od innych użytkowników naszej strony lub wyślij do nas wiadomość!


guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments