Jeśli używasz WhatsApp na swoim telefonie to zapewne zauważyłeś, że wyświetla się informacja o ostatnim Twoim logowaniu do aplikacji. Każdy użytkownik WhatsApp jest w stanie zobaczyć kiedy używałeś komunikatora. Jeśli jednak chciałbyś ukryć status „Ostatnio widziany” to dzisiejszy artykuł jest skierowany właśnie do Ciebie. Postępuj zgodnie z poniższą instrukcją i skonfiguruj swoje ustawienia prywatności.

To już ostatni raz gdy inny użytkownik widzi Twój status czyli datę i godzinę ostatniego otwarcia aplikacji.

  1. Zacznij od sprawdzenia czy posiadasz najnowszą wersję aplikacji na swoim telefonie. W tym celu kliknij na ikonę Sklepu Play, wyszukaj WhatsApp i sprawdź czy jest dostępna aktualizacja.
  2. Jeśli wszystko działa jak należy, otwórz WhatsApp na swoim telefonie. Następnie przejdź do zakładki „Czaty”, kliknij na ikonęznajdującą się w prawym, górnym rogu ekranu i wybierz opcję „Ustawienia”.
  3. Aby skonfigurować swoje ustawienia prywatności, kliknij na zakładkę „Konto” a następnie wybierz sekcję „Prywatność”.
  4. Z tego poziomu możesz zdecydować, które Twoje osobiste informacje mogą zobaczyć inni użytkownicy. Możesz m.in. ustawić swoje zdjęcie profilowe czy też określić kto zobaczy Twoje aktualizacje statusu. Ciebie interesuje pole „Widziano”, które znajduje się u góry strony. Odnosi się ono do czasu, kiedy ostatnio używałeś komunikatora. Kliknij na nie i zaznacz opcję „Nikt”. Wówczas żadna osoba nie będzie mogła zobaczyć, kiedy ostatni raz używałeś aplikacji WhatsAapp. Gotowe!

Więcej

https://faq.whatsapp.com/pl/bb/20971848

Pytania?

Coś poszło nie tak? Daj znać w komentarzu poniżej lub skontaktuj się z nami poprzez zakładkę MAM PYTANIE

Dodaj komentarz

avatar
  Subskrybuj  
Powiadom o