Zdajesz sobie sprawę z tego, że Twoja lista znajomych na Facebooku jest domyślnie dostępna dla każdego innego użytkownika serwisu (nawet dla tych osób, których nie znasz)? Może zatem warto pomyśleć o jej ukryciu – dlaczego ktoś obcy miałby mieć możliwość śledzenia profilu Twojego znajomego? Nie wiesz jak się za to zabrać? Koniecznie skorzystaj z naszej krótkiej instrukcji krok po kroku. Zaczynamy!

Zrzuty z ekranu zostały wykonane na podstawie telefonu Huawei P20 Pro. System – Android 10

  1. Uruchom aplikację Facebooka;
  2. Kliknij na ikonę hamburgera (trzy poziome kreski), w prawym, górnym rogu ekranu;
  3. Rozwiń zakładkę „Ustawienia i prywatność” i przejdź do kategorii „Prywatność – skróty”;
  4. W obszarze „Ustawienia prywatności” kliknij na opcję „Zobacz więcej ustawień prywatności”;
  5. W sekcji „Jak można Cię znaleźć i nawiązać z Tobą kontakt” kliknij na opcję „Kto może zobaczyć Twoją listę znajomych”;
  6. Z rozwijanej listy zaznacz pole wyboru „Tylko ja”. To oznacza, że tylko Ty będziesz miał wgląd do pełnej listy swoich znajomych. Ale uwaga – widoczni będą tzw. „wspólni znajomi”! Jeśli nie widzisz tego wariantu kliknij na „Więcej” aby rozwinąć całe menu. Gotowe!

Pytania?

Masz problem? Potrzebujesz naszej pomocy/wskazówki? Skorzystaj z jednej dostępnych z opcji: napisz do nas w komentarzach korzystając z pola poniżej, skorzystaj z forum gdzie możesz uzyskać pomoc od innych użytkowników naszej strony lub wyślij do nas wiadomość!


Komentuj Nasze forum Napisz do nas

guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments