Dodałeś do swojego facebookowego konta zdjęcie profilowe? Nie chcesz aby każdy użytkownik serwisu mógł je zobaczyć? Ukrywanie fotografii na Facebooku jest naprawdę bardzo łatwe. Jeśli chciałbyś zobaczyć jak to zrobić na telefonie z systemem Android to skorzystaj z dzisiejszej krótkiej instrukcji krok po kroku. Telefon w dłoń i zaczynamy!

Zrzuty z ekranu zostały wykonane na podstawie telefonu Huawei P20 Pro. System – Android 10

  1. Na liście zainstalowanych aplikacji odszukaj Facebooka, uruchom program i zaloguj się do swojego konta;
  2. Kliknij na ikonę hamburgera (trzy poziome kreski), znajdującą się w prawym, górnym rogu ekranu;
  3. Wejdź na stronę swojego profilu;
  4. Kliknij na swoje zdjęcie profilowe a następnie z listy wybierz polecenie „Zobacz zdjęcie profilowe”;
  5. Kliknij na ikonę trzech pionowych kropek, znajdującą się w prawym, górnym rogu ekranu a następnie edytuj ustawienia prywatności;
  6. Domyślnie Twoje zdjęcie profilowe mogą oglądać wszyscy użytkownicy Facebooka. Na szczęście możesz zadecydować dla kogo będzie widoczna wybrana fotografia. Możesz udostępnić ją tylko swoim znajomym lub wyłącznie wybranej grupie osób, wpisując ich imiona oraz nazwiska. Oczywiście możesz wybrać także opcję „Tylko ja”. Wówczas zdjęcie profilowe będzie widoczne tylko dla Ciebie. Gotowe!

Pytania?

Masz problem? Potrzebujesz naszej pomocy/wskazówki? Skorzystaj z jednej dostępnych z opcji: napisz do nas w komentarzach korzystając z pola poniżej, skorzystaj z forum gdzie możesz uzyskać pomoc od innych użytkowników naszej strony lub wyślij do nas wiadomość!


guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments