Facebook stara się skrupulatnie dokumentować każdą naszą czynność (to wiemy nie od dziś). Nawet taką jak zawarcie nowej znajomości na portalu społecznościowym. Wyświetla się wówczas komunikat wszystkim Twoim bliskim, że Ty i jakaś inna osoba zostaliście znajomymi. Również taka informacja pojawia się gdy na czacie po prawej stronie ekranu ktoś z Twoich przyjaciół najedzie kursorem myszy komputerowej na Twój profil. Jak zatem ukryć informację o nawiązaniu nowej znajomości na Facebooku? Jeśli jesteś ciekawy, skorzystaj z naszej krótkiej instrukcji krok po kroku. Zaczynamy!

Jak łatwo wyłączyć posty o dodaniu nowego znajomego na Facebooku?

  1. Wpisz w wyszukiwarce internetowej adres strony https://www.facebook.com/ a następnie zaloguj się do swojego konta podając adres e-mail oraz hasło.
  2. Wejdź bezpośrednio na swój profil społecznościowy (kliknij na miniaturkę swojego zdjęcia profilowego). Następnie kliknij na opcję „Zobacz dziennik aktywności” (tutaj znajdziesz wszystkie zdarzenia, które wykonałeś na Facebooku np. polubione i skomentowane przez Ciebie zdjęcia, udostępnione posty itd.)
  3. Po lewej stronie ekranu znajduje się lista filtrów. Nas interesuje to co jest niewidoczne na pierwszy rzut oka. Pod opcją „Komentarze” kliknij na odnośnik „Więcej” aby wysunąć całe menu. Następnie wybierz zakładkę „Dodani znajomi”.
  4. Wyświetlą się wszystkie zdarzenia dotyczące nawiązanych przez Ciebie znajomości. W prawym, górnym rogu, na pasku narzędzie, znajdziesz trzy ikony. Kliknij na tę po środku .Wyświetli się menu, w którym musisz odznaczyć opcję „Raporty dotyczące nowych znajomości”.

Jak łatwo ukryć informację o dodaniu nowego znajomego na czacie Facebooka?

  1. Wpisz w wyszukiwarce internetowej adres strony https://www.facebook.com/ a następnie zaloguj się do swojego konta podając adres e-mail oraz hasło.
  2. Przejdź do górnego paska narzędzi i kliknij na ikonę ze strzałką w dół. Następnie z rozwijanego menu wybierz opcję „Ustawienia”.
  3. Kliknij na zakładkę „Prywatność”, która znajduje się w kolumnie po lewej stronie ekranu. Wyświetlą się wszystkie ustawienia i narzędzia prywatności. Ciebie będzie interesował obszar „Jak można Cię znaleźć i nawiązać z Tobą kontakt”. Znajdująca się tam opcja „Kto może zobaczyć Twoją listę znajomych” pozwoli Tobie zdecydować o tym, kto po najechaniu na Twój profil na facebookowym czacie, będzie widział ostatnio zawarte znajomości. Domyślnie każdy bez wyjątku może zobaczyć Twoją listę znajomych. Jeśli chcesz to zmienić wystarczy kliknąć na przycisk „Edytuj” i z menu wybrać opcję „Tylko ja”. Ale uwaga – zawsze widoczni będą tzw. „wspólni znajomi”!

Pytania?

Masz problem? Potrzebujesz naszej pomocy/wskazówki? Skorzystaj z jednej dostępnych z opcji: napisz do nas w komentarzach korzystając z pola poniżej, skorzystaj z forum gdzie możesz uzyskać pomoc od innych użytkowników naszej strony lub wyślij do nas wiadomość!

Piękniejsza strona naszego portalu! Najczęściej pisze o telefonii komórkowej oraz sieciach społecznościowych. A jak już ma dość to biega i sporo kręci na rowerze.

Dodaj komentarz

avatar
  Subskrybuj  
Powiadom o