Na swojej facebookowej tablicy publikujesz sporo różnych treści? Nie chcesz, aby wszyscy Twoi znajomi widzieli udostępniane posty? Dzięki odpowiednim ustawieniom prywatności możesz zmienić ich widoczność i ukryć je przed wybranymi osobami. Jeśli jesteś ciekawy jak to zrobić w mobilnej aplikacji Facebooka, to dzisiejsza instrukcja może okazać się pomocna. To co, zaczynamy!

SPOSÓB 1

  1. Na liście zainstalowanych aplikacji odszukaj Facebooka, uruchom program i zaloguj się do swojego konta.
  2. W górnej części aktualności lub osi czasu kliknij opcję „Co słychać”.
  3. Dodaj post w formie tekstu lub udostępnij np. zdjęcie, film, nastrój lub aktywność.
  4. Pod swoją nazwą użytkownika będziesz widział komu udostępniasz treści.
  5. Określ kto może zobaczyć Twoje posty na Facebooku (wszyscy znajomi, tylko wybrana grupy przyjaciół czy też każdy użytkownik Facebooka). W tym celu rozwiń listę z możliwymi opcjami do wyboru. Korzystając z niestandardowych ustawień, udostępniasz swoje posty znajomym Twoich znajomych lub wyłącznie dla wybranej grupy osób, wpisując ich imiona oraz nazwiska. Jeśli chcesz aby publikowane treści były widoczne tylko dla Ciebie, zaznacza „Tylko ja”. Gotowe!
  6. Jeśli będziesz chciał zmienić ustawienia prywatności postu dodanego dużo wcześniej, wystarczy odszukać taki wpis i nacisnąć przy nim na ikonę trzech poziomych kresek a następnie wybrać z rozwijanego menu opcję „Edytuj ustawienia prywatności”.

SPOSÓB 2

  1. Na liście zainstalowanych aplikacji odszukaj Facebooka, uruchom program i zaloguj się do swojego konta.
  2. Kliknij na ikonę hamburgera (trzy poziome kreski), znajdującą się w prawym, górnym rogu ekranu a następnie przejdź do ustawień.
  3. W obszarze „Prywatność” kliknij na zakładkę „Ustawienia prywatności”.
  4. Kliknij na znajdującą się u góry strony kategorię „Sprawdź kilka ważnych ustawień” a następnie w obszarze „Kontrola prywatności” przejdź do tematu „Kto może zobaczyć to co udostępniasz”.
  5. Teraz możesz sprawdzić opcje prywatności aby upewnić się, że ustawienia odpowiadają Twoim oczekiwaniom. Kliknij na przycisk „Kontynuuj”. Na początku pojawi się plansza z informacjami profilowymi (adres e-mail, data urodzenia, znajomi i obserwujący). Dotknij przycisku „Dalej” aby przejść do kolejnej strony, dotyczącej postów.
  6. Określ kto może zobaczyć Twoje posty na Facebooku (wszyscy znajomi, tylko wybrana grupy przyjaciół czy też każdy użytkownik Facebooka). W tym celu przy kategorii „Przyszłe posty” rozwiń listę z możliwymi opcjami do wyboru. Korzystając z niestandardowych ustawień, udostępniasz swoje posty znajomym Twoich znajomych lub wyłącznie dla wybranej grupy osób, wpisując ich imiona oraz nazwiska. Jeśli chcesz aby publikowane treści były widoczne tylko dla Ciebie, zaznacza „Tylko ja”. Gotowe!
  7. Po wybraniu odpowiedniego pola, wróć do strony z ustawieniami postów a następnie kliknij dwukrotnie na przycisk „Dalej”.
  8. Teraz przy publikowaniu postów, pod swoją nazwą użytkownika będziesz widział komu udostępniasz treści.

Pytania?

Masz problem? Potrzebujesz naszej pomocy/wskazówki? Skorzystaj z jednej dostępnych z opcji: napisz do nas w komentarzach korzystając z pola poniżej, skorzystaj z forum gdzie możesz uzyskać pomoc od innych użytkowników naszej strony lub wyślij do nas wiadomość!

guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments