Domyślnie każdy może dodawać różnego rodzaju posty na Twojej facebookowej tablicy, np. życzenia urodzinowe, zdjęcia czy też filmy. A co jeśli facebookowi znajomi zbyt często udostępniają niechcianą zawartość na Twojej osi czasu? Zastanawiasz się jak uniknąć wpadek? Łap nasza dzisiejszą instrukcję krok po kroku a zobaczysz jak zablokować dodawanie postów na Facebooku. Zaczynamy!

  1. Uruchom przeglądarkę  internetową na swoim komputerze (w naszym przykładzie posługujemy się Google Chrome) a następnie wpisz w pasku adresu: https://www.facebook.com/;
  2. Zaloguj się do swojego konta, podając adres e-mail oraz hasło;
  3. Po zalogowaniu się do swojego konta, kliknij na ikonę małej strzałki w dół i przejdź do zakładki „Ustawienia i prywatność”;

  4. Kliknij na kategorię „Ustawienia”;
  5. Z menu po lewej stronie kliknij na zakładkę  „Profil i oznaczanie”;
  6. W sekcji „Wyświetlanie i udostępnianie” przejdź do pierwszej opcji „Kto może publikować posty w Twoim profilu?”;
  7. Kliknij na przycisk „Edytuj” a następnie z rozwijanej listy wybierz opcję „Tylko ja”;

  8. Zatwierdź klikając na przycisk „Zamknij”. Gotowe! Od teraz Tylko Ty będziesz mógł publikować posty na swoim facebookowym profilu.

Pytania?

Masz problem? Potrzebujesz naszej pomocy/wskazówki? Skorzystaj z jednej dostępnych z opcji: napisz do nas w komentarzach korzystając z pola poniżej, skorzystaj z forum gdzie możesz uzyskać pomoc od innych użytkowników naszej strony lub wyślij do nas wiadomość!


Komentuj Nasze forum Napisz do nas

guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments