Zamieszczając posty ze spotkań towarzyskich, z imprez czy wydarzeń sportowych, zdarza się, że oznaczamy naszych bliskich i znajomych, którzy nam w tym czasie towarzyszyli. Jeśli na Facebooku umieścisz taki wpis, w którym oznaczysz kogoś ze swoich znajomych, to automatycznie jego bliscy widzą ten post i mogą go komentować oraz reagować polubieniami. Czy można wyłączyć takie komentarze? Oczywiście! Jeśli jesteś ciekawy jak to zrobić, to koniecznie skorzystaj z naszej krótkiej instrukcji krok po kroku. Zaczynamy!

  1. Uruchom przeglądarkę  internetową na swoim komputerze (w naszym przykładzie posługujemy się Google Chrome) a następnie wpisz w pasku adresu: https://www.facebook.com/;
  2. Zaloguj się do swojego konta, podając swój adres e-mail oraz hasło;
  3. Po zalogowaniu się do swojego konta, kliknij na ikonę małej strzałki w dół i przejdź do zakładki „Ustawienia i prywatność”;

  4. Kliknij na kategorię „Ustawienia”;
  5. Z menu po lewej stronie kliknij na zakładkę „Prywatność”;
  6. W sekcji „Ustawienia i narzędzia prywatności” przejdź do zakładki „Twoja aktywność” i kliknij na przycisk „Edytuj” aby określić kto może zobaczyć Twoje przyszłe posty;
  7. Rozwiń listę i wybierz „Ustawienia niestandardowe”;

  8. Pojawi się nowe okno dialogowe, gdzie dokładnie zobaczysz, komu udostępniane są posty. W polu „Udostępnij” powinna być wpisana tylko pozycja „Znajomi”;
  9. Dodatkowo odznacz opcję „Znajomi oznaczonych osób”. Zatwierdź, klikając na przycisk „Zapisz zmiany”. Gotowe!

Pytania?

Masz problem? Potrzebujesz naszej pomocy/wskazówki? Skorzystaj z jednej dostępnych z opcji: napisz do nas w komentarzach korzystając z pola poniżej, skorzystaj z forum gdzie możesz uzyskać pomoc od innych użytkowników naszej strony lub wyślij do nas wiadomość!


guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments