Korzystałeś z komputera znajomego i zapomniałeś włączyć tryb incognito? A może trafiłeś na strony, na których nie powinieneś być? Jeśli nie chcesz, by informacje o stronach, na które wchodziłeś w Google Chrome zostały zapisane, możesz usunąć całą historię przeglądania lub niektóre jej elementy. Jak to zrobić? O tym w dzisiejszej krótkiej instrukcji. Zaczynamy!

  1. Otwórz przeglądarkę Google Chrome na komputerze;
  2. Kliknij na ikonę trzech pionowych kropek, znajdującą się w prawym, górnym rogu ekranu;
  3. Z rozwijanej listy menu wybierz kategorię „Historia”;

  4. Kliknij na przycisk „Wyczyść dane przeglądania” (znajduje się on w kolumnie po lewej stronie);
  5. Pojawi się nowe okienko dialogowe. Do wyboru masz dwie zakładki. Pierwsza „Podstawowe”. Tutaj możesz np. usunąć historię przeglądania ze wszystkich urządzeń, na których jesteś zalogowany, wylogować się z większości stron internetowych (nie wyloguje Cię z konta Google) a także zwolnić miejsce w pamięci podręcznej. Wystarczy tylko zaznaczyć odpowiednie pola wyboru. Klikając na drugą zakładkę „Zaawansowane”, możesz oprócz tych czynności wymienionych przed chwilą, usunąć zapisane hasła, wyczyścić autouzupełnianie danych formularzy czy wyczyścić ustawienia witryn www;

  6. Wybierz zakres czasu (np. ostatnia godzina, ostatnie 24 godziny, ostatnie 7 dni);
  7. Zatwierdź, klikając na przycisk „Wyczyść dane”. Gotowe!

Pytania?

Masz problem? Potrzebujesz naszej pomocy/wskazówki? Skorzystaj z jednej dostępnych z opcji: napisz do nas w komentarzach korzystając z pola poniżej, skorzystaj z forum gdzie możesz uzyskać pomoc od innych użytkowników naszej strony lub wyślij do nas wiadomość!


Komentuj Nasze forum Napisz do nas

guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments