Może się zdarzyć, że przez przypadek dodamy do albumu osobę, która nie powinna zobaczyć naszych zdjęć. Co zrobić w takiej sytuacji? Pierwsza myśl jaka przychodzi nam do głowy to poprostu usunięcie kontaktu. Gdzie znajduje się magiczny przycisk? O tym w dzisiejszym artykule. Telefon w dłoń i zaczynamy!

Zrzuty z ekranu zostały wykonane na podstawie telefonu Huawei P20 Pro. System – Android 10

Jeśli używasz Gmaila, oznacza to, że masz już konto Google. Pozwala ono korzystać z bezpłatnych usług, takich jak np.: Zdjęcia Google. Ale jeśli nie to możesz szybko założyć po przeczytaniu naszego artykułu /KLIK/.

  1. Uruchom Zdjęcia Google.
  2. Otwórz udostępniony przez Ciebie album.
  3. Kliknij na ikonę trzech pionowych kropek, znajdującą się w prawym, górnym rogu ekranu a następnie z rozwijanego menu wybierz kategorię „Opcje”.
  4. Przewiń stronę w dół. Zobaczysz listę osób, którym udostępniłeś album. Kliknij na ikonę trzech kropek przy tym kontakcie, który chcesz usunąć z albumu.
  5. Kliknij na opcję „Usuń osobę”.
  6. Potwierdź swoją decyzję, klikając na przycisk „Ustaw jako prywatny”.
  7. Gotowe! Użytkownik został usunięty z udostępnionego przez Ciebie albumu. Album ten będzie mieć teraz status „prywatny”. Oznacza to, że wszystkie zdjęcia dodane przez osobę usuniętą z albumu a także komentarze (także Twoje), zostaną wykasowane.

Pytania?

Masz problem? Potrzebujesz naszej pomocy/wskazówki? Skorzystaj z jednej dostępnych z opcji: napisz do nas w komentarzach korzystając z pola poniżej, skorzystaj z forum gdzie możesz uzyskać pomoc od innych użytkowników naszej strony lub wyślij do nas wiadomość!

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Wprowadź komentarz!
Twoje imię
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.