Publikujesz sporo różnych treści na swojej facebookowej tablicy? Aktualnie robisz porządki i chcesz na jakiś czas pozbyć się kilku postów ale nie wiesz jak się do tego zabrać? Zamiast usuwać, możesz ukryć je na swojej osi czasu. Będą one widoczne tylko dla Ciebie w specjalnej sekcji na Facebooku. Chcesz dowiedzieć się jak je ukryć? Postępuj zgodnie z naszą krótką instrukcją krok po kroku. Zaczynamy!

  1. Uruchom przeglądarkę  internetową na swoim komputerze (w naszym przykładzie posługujemy się Google Chrome) a następnie wpisz w pasku adresu: https://www.facebook.com/;
  2. Zaloguj się do swojego konta, podając adres e-mail oraz hasło;
  3. Przejdź do swojego facebookowego profilu (kliknij na swoje zdjęcie, imię i nazwisko);
  4. Kliknij na ikonę trzech poziomych kropek (tuż przy przycisku „Edytuj profil”) a następnie z menu wybierz opcję „Dziennik aktywności”;
  5. Z menu po lewej stronie rozwiń zakładkę „Twoje posty” a następnie kliknij na kategorię „Aktualizacje tekstowe, zameldowania, notatki i nie tylko”;

  6. Pojawią się wszystkie posty, które publikowałeś na swojej facebookowej tablicy. Wybierz ten, który chcesz ukryć a następnie kliknij na ikonę trzech poziomych kropek;
  7. Z menu wybierz opcję „Ukryj w profilu”. Gotowe!

PS. Oczywiście w każdej chwili będziesz mógł przywrócić posty wraz ze wszystkimi polubieniami i komentarzami otrzymanymi od znajomych. O tym w kolejnym wpisie!

Pytania?

Masz problem? Potrzebujesz naszej pomocy/wskazówki? Skorzystaj z jednej dostępnych z opcji: napisz do nas w komentarzach korzystając z pola poniżej, skorzystaj z forum gdzie możesz uzyskać pomoc od innych użytkowników naszej strony lub wyślij do nas wiadomość!


Komentuj Nasze forum Napisz do nas

guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments