Bezpieczeństwo w Internecie to jedna z podstawowych kwestii. Zakładając konto w różnych serwisach społecznościowych np. na Facebooku, dbamy o to aby informacje o nas samych nie wpadły w niepowołane ręce. Ukrywając swoje dane osobowe (imię i nazwisko, data urodzenia, miejsce zamieszkania itd.) często zapominamy o swoich zdjęciach profilowych. Dlaczego ktoś obcy miałby je oglądać? Blokowanie fotografii jest naprawdę bardzo łatwe. Jeśli chciałbyś zobaczyć jak to zrobić na telefonie z systemem Android to skorzystaj z dzisiejszej krótkiej instrukcji krok po kroku. Telefon w dłoń i zaczynamy!

  1. Na liście zainstalowanych aplikacji odszukaj Facebooka, uruchom program i zaloguj się do swojego konta.
  2. Kliknij na ikonę hamburgera (trzy poziome kreski), znajdującą się w prawym, górnym rogu ekranu a następnie przejdź do swojego profilu.
  3. Kliknij na swoje zdjęcie profilowe a następnie z rozwijanego menu wybierz opcję „Zobacz zdjęcie profilowe”.
  4. Pojawi się Twoje zdjęcie profilowe. Teraz kliknij na ikonę trzech pionowych kropek, znajdującą się w prawym, górnym rogu ekranu a następnie z menu wybierz opcję „Edytuj ustawienia prywatności”.
  5. Możesz zadecydować kto może zobaczyć Twoje zdjęcie profilowe (wszyscy znajomi, tylko wybrana grupy przyjaciół czy też każdy użytkownik Facebooka). Decyzja należy do Ciebie. Oczywiście możesz wybrać także opcję „Tylko ja”. Wówczas zdjęcie profilowe będzie widoczne tylko dla Ciebie. Korzystając z niestandardowych ustawień, udostępniasz swoje zdjęcie znajomym Twoich znajomych lub wyłącznie dla wybranej grupy osób, wpisując ich imiona oraz nazwiska.

Pytania?

Masz problem? Potrzebujesz naszej pomocy/wskazówki? Skorzystaj z jednej dostępnych z opcji: napisz do nas w komentarzach korzystając z pola poniżej, skorzystaj z forum gdzie możesz uzyskać pomoc od innych użytkowników naszej strony lub wyślij do nas wiadomość!

guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments