Nie od dziś wiadomo, że Facebook stara się skrupulatnie dokumentować każdą naszą czynność. Nawet taką jak zawarcie nowej znajomości na portalu społecznościowym. Wyświetla się wówczas komunikat Twoim bliskim, że Ty i jakaś inna osoba zostaliście znajomymi. Jak ukryć taką informację o nawiązaniu nowej znajomości na Facebooku? O tym w dzisiejszym artykule. Zapraszamy!

Jak wyłączyć posty o dodaniu nowego?

  1. Wpisz w wyszukiwarce internetowej adres strony https://www.facebook.com/ a następnie zaloguj się do swojego konta podając adres e-mail oraz hasło.
  2. Wejdź bezpośrednio na swój profil społecznościowy (kliknij na miniaturkę swojego zdjęcia profilowego). Następnie kliknij na opcję „Zobacz dziennik aktywności” (tutaj znajdziesz wszystkie zdarzenia, które wykonałeś na Facebooku np. polubione i skomentowane przez Ciebie zdjęcia, udostępnione posty itd.)
  3. Po lewej stronie ekranu znajduje się lista filtrów. Nas interesuje to co jest niewidoczne na pierwszy rzut oka. Pod opcją „Komentarze” kliknij na odnośnik „Więcej” aby wysunąć całe menu. Następnie wybierz zakładkę „Dodani znajomi”.
  4. Wyświetlą się wszystkie zdarzenia dotyczące nawiązanych przez Ciebie znajomości. W prawym, górnym rogu, na pasku narzędzie, znajdziesz trzy ikony. Kliknij na tę po środku. Wyświetli się menu, w którym musisz odznaczyć opcję „Raporty dotyczące nowych znajomości”. Gotowe! Teraz posty o nawiązaniu przez Ciebie nowych znajomości nie będą się wyświetlać Twoim bliskim.

Należy pamiętać, że ten ruch ukryje tylko posty o nawiązaniu nowych znajomości (nie będą się wyświetlać w aktualnościach). Niestety nadal znajomi na Facebooku, po najechaniu naszego profilu na karcie czaty, będą widzieli informacje o niedawno zawartych znajomościach. Co zatem zrobić aby i ten fakt ukryć?

Jak ukryć informację o zawarciu nowych znajomości na karcie czaty?

  1. Po zalogowaniu się do swojego konta, kliknij na ikonę małej strzałki w dół i przejdź do ustawień.
  2. Z menu po lewej stronie kliknij na zakładkę „Prywatność”.
  3. W sekcji „Jak można Cię znaleźć i nawiązać z Tobą kontakt” sprawdź kto może zobaczyć Twoją listę znajomych”.
  4. Musisz mieć ustawioną opcję „Tylko ja” (lub wybrać konkretnych znajomych, którym chcesz udostępnić takie info). Jeśli masz inaczej, kliknij na przycisk „Edytuj” i wprowadź stosowne zmiany”.

Pytania?

Masz problem? Potrzebujesz naszej pomocy/wskazówki? Skorzystaj z jednej dostępnych z opcji: napisz do nas w komentarzach korzystając z pola poniżej, skorzystaj z forum gdzie możesz uzyskać pomoc od innych użytkowników naszej strony lub wyślij do nas wiadomość!

Piękniejsza strona naszego portalu! Najczęściej pisze o telefonii komórkowej oraz sieciach społecznościowych. A jak już ma dość to biega i sporo kręci na rowerze.
Subskrybuj
Powiadom o
guest
2 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
Jowita
Jowita
7 miesięcy temu

Dotyczy to także informacji o zawarciu znajomości gdy najedzie sie na profil osoby na czacie po prawej stronie ?