Przeglądarka Google Chrome może zapamiętywać Twoje hasła oraz loginy do różnych stron internetowych. To pozwala na szybsze i łatwiejsze logowanie się do profili/kont na różnych portalach społecznościowych. Czasami jednak nie chcemy aby login i hasło odrazu pojawiał się w podpowiedzi. Zatem jeśli chcesz usunąć zapisane dane logowania w przeglądarce Google Chrome ale nie wiesz jak to zrobić, koniecznie skorzystaj z naszej krótkiej instrukcji krok po kroku. Telefon w dłoń i zaczynamy!

  1. Załóżmy, że pożyczamy swój telefon znajomemu, który chce zalogować się do skrzynki mailowej (używamy takiej samej). Spójrz, pole z adresem mailowym oraz hasłem zostały automatycznie uzupełnione naszymi danymi. Aby uniknąć takiej sytuacji w przyszłości musimy usunąć dane z podpowiedzi.
  2. Otwieramy przeglądarkę internetową Google Chrom na swoim telefonie z Android.
  3. Klikamy na ikonę trzech pionowych kropek, znajdującą się w prawym, górnym rogu ekranu a następnie z listy menu wybieramy kategorię „Ustawienia”.
  4. W obszarze ustawień podstawowych wybieramy opcję „Hasła”.
  5. Wyświetlą nam się wszystkie hasła i loginy, które są przechowywane w pamięci naszej przeglądarki internetowej. Jeśli mamy dużo różnych haseł, to możemy kliknąć na ikonę lupki i w polu wyszukiwania wpisać np. stronę poczty online.
  6. Pojawi nam się nowa plansza z zapisanym hasłem wraz z nazwą witryny, której dotyczy a także z nazwą użytkownika (najczęściej jest to adres e-mail). Hasło jest wykropkowane. Aby usunąć dane logowania tej konkretnej strony www, to klikamy na ikonę kosza.
  7. Gotowe! Teraz wracamy do strony logowania, odświeżamy ją i spójrz, wszystkie dane (login i hasło) zostały usunięte.

Pytania?

Masz problem? Potrzebujesz naszej pomocy/wskazówki? Skorzystaj z jednej dostępnych z opcji: napisz do nas w komentarzach korzystając z pola poniżej, skorzystaj z forum gdzie możesz uzyskać pomoc od innych użytkowników naszej strony lub wyślij do nas wiadomość!

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments