Czy wiesz, że lista Twoich znajomych na Facebooku jest domyślnie dostępna dla każdego innego użytkownika serwisu? Jeśli zatem dbasz o swoją prywatność i nie chcesz aby inni mieli możliwość śledzenia profili Twoich bliskich, pomyśl o ich ukryciu. Chciałbyś dowiedzieć się jak to zrobić? Skorzystaj z naszej krótkiej instrukcji krok po kroku i zobacz jakie to łatwe!

  1. Nie ukryjesz listy znajomych z poziomu aplikacji Facebooka. W związku z tym musisz uruchomić przeglądarkę mobilną na swoim telefonie z Android (w naszym przykładzie posługujemy się Google Chrome) a następnie w pasku wpisać adres www.facebook.com. Zaloguj się do swojego konta podając adres e-mail oraz hasło.
  2. Przejdź do profilu, klikając na miniaturkę swojego zdjęcia, znajdującą się w lewym, górnym rogu ekranu.
  3. Na swojej stronie profilowej przejdź do obszaru „Znajomi” a następnie kliknij w opcję „Pokaż wszystkich znajomych”.
  4. Wyświetlą się wszyscy Twoi bliscy. Na szarym pasku pojawi się status, który informuje kto widzi Twoich znajomych. Kliknij na ikonę „Publiczne”.
  5. Z rozwijanej listy wybierz opcję „Tylko ja”. To oznacza, że tylko Ty będziesz miał wgląd do pełnej listy swoich znajomych. Ale uwaga – widoczni będą tzw. „wspólni znajomi”! Jeśli nie widzisz tego wariantu kliknij na „Więcej” aby rozwinąć menu. Gotowe!

Pytania?

Coś poszło nie tak? Daj znać w komentarzu poniżej lub skontaktuj się z nami poprzez zakładkę MAM PYTANIE

Dodaj komentarz

avatar
  Subskrybuj  
Powiadom o