Twoja lista znajomych na Facebooku jest domyślnie dostępna dla każdego innego użytkownika serwisu (włączony status „publiczne”). Warto zatem pomyśleć o jej ukryciu – wkońcu dlaczego ktoś obcy miałby mieć możliwość śledzenia profilu Twojego znajomego? Jeśli nie wiesz jak to zrobić w mobilnej aplikacji Facebooka to koniecznie skorzystaj z naszej krótkiej instrukcji krok po kroku. Telefon w dłoń i zaczynamy!

  1. Na liście zainstalowanych aplikacji odszukaj Facebooka, uruchom program i zaloguj się do swojego konta.
  2. Kliknij na ikonę hamburgera (trzy poziome kreski), znajdującą się w prawym, górnym rogu ekranu a następnie przejdź do ustawień.
  3. W polu „Prywatność” i kliknij na zakładkę „Ustawienia prywatności”.
  4. W obszarze „Jak można Cię znaleźć i nawiązać z Tobą kontakt” kliknij na opcję „Kto może zobaczyć Twoją listę znajomych”.
  5. Z rozwijanej listy zaznacz pole wyboru „Tylko ja”. To oznacza, że tylko Ty będziesz miał wgląd do pełnej listy swoich znajomych. Ale uwaga – widoczni będą tzw. „wspólni znajomi”! Jeśli nie widzisz tego wariantu kliknij na „Więcej” aby rozwinąć całe menu. Gotowe!

Pytania?

Masz problem? Potrzebujesz naszej pomocy/wskazówki? Skorzystaj z jednej dostępnych z opcji: napisz do nas w komentarzach korzystając z pola poniżej, skorzystaj z forum gdzie możesz uzyskać pomoc od innych użytkowników naszej strony lub wyślij do nas wiadomość!

guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments