Domyślnie każdy Twój trening zarejestrowany przy pomocy Endomondo, jest widoczny dla wszystkich użytkowników serwisu. Jedni nie widzą w tym nic złego, inni zaś nie życzą sobie aby ktoś obcy obserwował ich profil. Dzięki odpowiednim ustawieniom prywatności możesz zmienić widoczność treningów i ukryć je przed wybranymi osobami. Jeśli jesteś ciekawy jak to zrobić, to koniecznie skorzystaj z dzisiejszej instrukcji krok po kroku. To co, zaczynamy!

  1. Otwórz przeglądarkę internetową na swoim komputerze i w pasku wyszukiwania wpisz adres strony https://www.endomondo.com/.
  2. Teraz przejdź do swojego konta, podając adres e-mail oraz hasło bądź też zaloguj się poprzez Facebooka (jeśli oczywiście posiadasz konto w tym serwisie społecznościowym) lub poprzez konto Google.
  3. Najedź kursorem myszy komputerowej na swoje zdjęcie profilowe/awatara a następnie z rozwijanej listy wybierz zakładkę „Ustawienia”.
  4. W panelu po lewej stronie kliknij na kategorię „Prywatność”.
  5. Rozwiń „Ustawienia zaawansowane” i przejdź do obszaru „Przyszłe treningi”.
  6. Określ kto może zobaczyć Twoje treningi na Endomondo (Twoi znajomi, czy też każdy użytkownik serwisu). Jeśli chcesz aby publikowane treści były widoczne tylko dla Ciebie, to zaznacza opcję „Tylko ja”.
  7. Zatwierdź swoją decyzję, klikając na przycisk „Zastosuj do wszystkich treningów”.
  8. Pojawi się małe okienko dialogowe. Zdecyduj czy chcesz zastosować wybrane ustawienia do przyszłych treningów czy też do wszystkich (tych już zrealizowanych także). Gotowe!

Pytania?

Masz problem? Potrzebujesz naszej pomocy/wskazówki? Skorzystaj z jednej dostępnych z opcji: napisz do nas w komentarzach korzystając z pola poniżej, skorzystaj z forum gdzie możesz uzyskać pomoc od innych użytkowników naszej strony lub wyślij do nas wiadomość!

Piękniejsza strona naszego portalu! Najczęściej pisze o telefonii komórkowej oraz sieciach społecznościowych. A jak już ma dość to biega i sporo kręci na rowerze.