Udostępniasz relacje na Messengerze? Nie chcesz, aby były widoczne dla wszystkich Twoich znajomych? Domyślnie każdy użytkownik Messengera i Facebooka może zobaczyć Twoje relacje. Nie mart się jednak. Dzięki odpowiednim ustawieniom prywatności możesz zmienić widoczność relacji i ukryć je przed wybranymi osobami. Jeśli jesteś ciekawy jak to zrobić, to koniecznie skorzystaj z naszej krótkiej instrukcji krok po kroku. Telefon w dłoń i zaczynamy!

Zrzuty z ekranu zostały wykonane na podstawie telefonu Huawei P20 Pro. System – Android 10

  1. Sprawdź czy zainstalowana aplikacja Messenger jest zaktualizowana do najnowszej wersji. W tym celu otwórz Sklep Google Play a następnie wpisz w pasku wyszukiwania nazwę programu. Jeśli masz zainstalowaną starą wersję aplikacji, kliknij na przycisk „Aktualizuj”.
  2. Na liście wszystkich zainstalowanych aplikacji, odszukaj Messengera, uruchom program i zaloguj się do swojego konta.
  3. Wejdź do swojego profilu, klikając na zdjęcie profilowe (ikona awatara), znajdujące się w lewym, górnym rogu ekranu.
  4. W obszarze preferencji, kliknij na kategorię „Prywatność”.
  5. W polu „Skróty relacji” znajduje się zakładka „Odbiorcy relacji”. Kliknij na nią.
  6. Określ kto będzie mógł zobaczyć Twoją relację. Zaznaczając drugą opcję, zezwolisz swoim znajomym na odbiór relacji. Możesz także kliknąć na „Ukryj relację przed” i z listy wybrać te osoby, przed którymi chcesz ukryć relacje.
  7. Możesz także skorzystać z niestandardowych ustawień i wybrać tylko te kontakty dla których chcesz udostępniać swoje relacje.
  8. Wszystkie zmiany zatwierdź, klikając na przycisk „Zapisz”. Gotowe!

Pytania?

Masz problem? Potrzebujesz naszej pomocy/wskazówki? Skorzystaj z jednej dostępnych z opcji: napisz do nas w komentarzach korzystając z pola poniżej, skorzystaj z forum gdzie możesz uzyskać pomoc od innych użytkowników naszej strony lub wyślij do nas wiadomość!

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Wprowadź komentarz!
Twoje imię
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.