Wysłałeś przez pomyłkę widomość do kogoś kto nie powinien jej dostać? Nie martw się! Messenger daje możliwość usunięcia wysłanych wiadomości niezależnie od tego czy odbiorca zdążył je przeczytać czy też nie. Jak się do tego zabrać? Łap nasza krótką instrukcję!

Zrzuty z ekranu zostały wykonane na podstawie telefonu iPhone 13Pro. System – iOS 16.1.2

  1. Uruchom komunikator Messenger na swoim telefonie;
  2. Z dostępnych konwersacji wybierz czat indywidualny lub grupowy;
  3. Dotknij i przytrzymaj tę wiadomość, którą chcesz cofnąć a następnie kliknij na opcję „Więcej”, znajdującą się w prawym, dolnym rogu ekranu;
  4. Z menu wybierz opcję „Cofnij wysyłanie”;
  5. Kliknij na opcję „Cofnij wysyłanie do wszystkich”.
  6. Możesz także wybrać inny wariant a mianowicie „Cofnij wysyłanie u siebie” (wiadomość zniknie u Ciebie natomiast inni uczestnicy czatu będą nadal mogli ją zobaczyć).  Potwierdź swój wybór, klikając na przycisk „Cofnij wysyłanie”;
  7. Gotowe! Wiadomość została cofnięta i to niezależnie od tego czy odbiorca zdążył ją przeczytać czy też nie. Odbiorca zobaczy komunikat np. „Kamila cofnęła wysyłanie wiadomości” (rys. 1) natomiast Ty zobaczysz u siebie „Cofnięto wysyłanie wiadomości” (rys. 2).

 

Pytania?

Dokładamy starań aby pomóc w możliwie przystępny sposób, ale musimy pamiętać iż rozwiązania technologiczne zmieniają się bardzo szybko. Tak więc, jeżeli spróbowałeś/aś postępować zgodnie z naszym poradnikiem a problem nadal występuje. Być może potrzebujesz dodatkowych wskazówek… lub zauważyłeś/aś, że instrukcja nie jest już aktualna i wymaga odświeżenia? Daj nam znać! Skorzystaj z jednej z dostępnych z opcji: skomentuj w polu poniżej lub wyślij do nas wiadomość, korzystając z formularza MAM PYTANIE

Komentuj Napisz do nas
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments