Messenger oferuje wiele różnych opcji pozwalających na wygodne i sprawne korzystanie z komunikatora, np. wyciszanie, ignorowanie czy też blokowanie kontaktu. Można także usunąć lub zarchiwizować wątek wybranego czatu. Dwie ostatnie opcje pomimo tego, że pełnią podobne funkcje różnią się od siebie. Na czym polega ich odmienność? O tym w dzisiejszym artykule. Zaczynamy!

USUNĄĆ CZY ARCHIWIZOWAĆ?

Decydując się na usunięcie konwersacji, musisz wiedzieć, że nie będzie już odwrotu. Nie odzyskasz skasowanych wątków z wybranego czatu. Zabieg ten nie spowoduje ich usunięcia ze skrzynki odbiorczej znajomego.

Archiwizacja to sposób na ukrycie czatów w swojej skrzynce odbiorczej (bez ich usuwania). Oznacza to, że będą one nadal dostępne w programie Messenger i, że będzie można je łatwo odzyskać.

Jeśli usunąłeś lub zarchiwizowałeś czat z konkretnym znajomym, a ten wyśle do Ciebie wiadomość, to ta pojawi się w Twojej skrzynce odbiorczej. W przypadku archiwum, poprzednie wiadomości nadal tam będą, natomiast wątek czatu będzie pusty dla usuniętych konwersacji. Będzie to wyglądało tak, jakbyś rozmawiał z tą osobą po raz pierwszy.

JAK ZARCHIWIZOWAĆ CZAT?

Jeśli chcesz zarchiwizować wątek wiadomości w aplikacji mobilnej, dotknij i przytrzymaj czat z wybranym znajomym. Następnie kliknij na ikonę z trzema paskami i z menu wybierz opcję „Archiwizuj”.

Jeśli będziesz chciał cofnąć zarchiwizowany wątek czatu, wystarczy, że wyszukasz nazwisko danej osoby i wyślesz do niej wiadomość.

JAK USUNĄĆ CZAT?

Dotknij i przytrzymaj wątek czatu, który chcesz usunąć a następnie kliknij na ikonę czerwonego kosza. Gotowe!

Więcej

https://www.facebook.com/help/messenger-app/242107552657620

Pytania?

Masz problem? Potrzebujesz naszej pomocy/wskazówki? Skorzystaj z jednej dostępnych z opcji: napisz do nas w komentarzach korzystając z pola poniżej, skorzystaj z forum gdzie możesz uzyskać pomoc od innych użytkowników naszej strony lub wyślij do nas wiadomość!

guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments